Wie ben ik

Vanaf mijn 25e levensjaar ben ik al bezig met fotografie, aanvankelijk natuurlijk analoog met een Olympus OM10 en in die tijd veel dia's. Later kwamen de digitale toestellen en mijn eerste was een Canon Power Shot G2. Een heuse 4 megapixel camera met 34-102 mm zoom. Met een draai/kantel schermpje en CF kaartje.

In 2006 kocht ik mijn eerste Nikon DSLR met twee kit-lenzen 17-55 mm en 55-200 mm, later kwam de Nikon D300s en tegenwoordig alleen nog full frame (D750 en Z6II).

In 2014 heb ik een fotocursus gedaan voor beginners en gevorderden en vanaf dat moment is de kwaliteit van mijn foto's erg verbeterd.
“The earth is art,
the photographer is only a witness.”
– Yann Arthus-Bertrand

Camera's

Ik ben al jaren grote fan van Nikon, mijn eerste digitale spiegelreflex camera was een Nikon D50 en later een D300s. Momenteel fotografeer ik met Nikon Full Frame Mirrorless.

Lenzen

Goede lenzen zijn het halve werk zeggen ze wel eens. Omdat mijn concert en dans foto's voornamelijk gemaakt zijn bij weinig licht, gebruik ik lichtsterke lenzen.

Software

Een fotograaf kan niet zonder software en ik gebruik daarom voornamelijk Adobe Lightroom CC, Photoshop CC, Photopolish en Oypo. Uiteraard op een Mac.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram